GENOPTRÆNING OG PILATES

Pilates som fysioterapeutisk behandling

Pilates kan anvendes som genoptræning af stort set hele kroppen, fx ved ryg- og nakkeproblematikker, hofte-, knæ- og ankelproblemstillinger, skuldersmerter, neurologiske sygdomme mm. Det er en helhedsorienteret trænings- og behandlingsform som tilgodeser den enkeltes behov og individuelle problematikker. Malene, ejer af Pilateshuset, er fysioterapeut og har mange års erfaring med forebyggelse og genoptræning af diverse skader, og hun bruger pilatesudstyret i sin fysioterapi.

Pilatesudstyret er udvikle af Joseph H. Pilates (1883-1967), der under 1. verdenskrig skabte sit system som han kaldte Contrology (det vi idag kender som klassisk Pilates). Han udviklede sit udstyr til rehabilitering af sårede soldater og brugte bl.a. fjedre fra sengene til at skabe sine apparater. Hans systemer kunne bruges både til hospitalsengene og til kørestole.

Den dag i dag bruges disse apparater stadig med stor succes til både genoptræning og vedligeholde samt forebyggende træning og vi kender dem under navne som bl.a. reformer og wunda chair.

Systemet kan bruges til både at forbedre styrke, bevægelighed, udholdenhed og stabilitet i hele kroppen. Fjedermodstanden kan enten bruges som en hjælp eller som en udfordring alt afhængig af hvilket mål man ønsker at opnå med den konkrete øvelse. Intet er overlagt til tilfældighederne, du guides præcist og sikkert gennem øvelserne.

For at opnå de bedst mulige resultater med din genoptræning skræddersyes et hjemmeprogram, som netop tilgodeser dine behov og bevarer din opmærksomheden på de områder vi arbejder med sammen i Pilateshuset. Derved bliver den fornyede kropsbevidsthed inkorporeret i din hverdag. Vores ønske er at du i løbet af ganske få gange gerne skal mærke en forbedring i smerteniveau og/eller din formåen i dagligdagen.

Book en tid

Prøv det – bare tre gange – det virker!
At træne pilates hos Malene har været den største gave for min ryg nogensinde.
Var på kraftig smertestillende i et halvt år mens jeg blev undersøgt for alverdens rygsygdomme. Jeg havde ingen normal nattesøvn og kunne næsten ikke lege med mine to børn pga smerter. Det viste sig at være en skoliose, der drillede mig. Jeg var i behandling hos kiropraktor, fysioterapeut og osteopat mens jeg hældte smertestillende ind. Der var ikke den store bedring med de øvelser, jeg skulle træne. Fra den dag jeg startede hos Malene, har jeg haft fremgang konstant og har ingen smertestillende taget. Pilatestræningen har vækket nogle helt andre muskelgrupper i min krop. Det var nødvendigt for at komme i bedring. Malene er utvivlsomt den dygtigste og mest motiverende træner jeg nogensinde har mødt. Malene er ekstremt kompetent og professionel i sin undervisning.

– Daniel O.B. Jensen 36 år Salgschef, nemlig.com

After more than a year suffering from chronic lower back pain, multiple visits to different doctors (Orthopedists, Osteopaths, Chiropractors) all kinds of physical exams, including x-rays and MRI without any positive results. Finally, I found Malene. She literally saved my life, having a chronic pain affects both the person who suffers and their whole family. I couldn't walk for more than 20 min without pain and I am only 37 years old.
After just a few sessions with her I felt the difference, she is simply wonderful, since I started to take her therapy focusing on Pilates training now I can say that I am free of pain, it has also taught me to be aware of my movements and thus have more control over my body.
I am so grateful to have met Malene.

Ana Quiros, 37 år