[vc_row css=”.vc_custom_1620214290620{background-image: url(https://www.pilateshuset.dk/wp-content/uploads/2021/05/Rectus-illustration-09-3.jpg?id=5868) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column][vc_empty_space height=”100px”][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1635929996488{margin-top: -65px !important;margin-bottom: -150px !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1635930070649{margin-top: 40px !important;margin-bottom: 65px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1635149612711{margin-bottom: -65px !important;padding-right: 25px !important;padding-left: 25px !important;}”]Hjem » Kommende begivenheder » Rectus Diastase[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″ css=”.vc_custom_1635149337313{margin-top: -35px !important;}”][somnus_featured_text]

Kom med på rectus diastase akademi

Har du delte mavemuskler? Så kom med på vores virtuelle 5-ugers rectus diastase akademi. Du lærer:

Er akademiet noget for mig?

Føler du, at du har svært ved at fange dine mavemuskler? Måske har du svært ved at slippe af med din “mor-mave” også selvom det er længe siden at du har født? Døjer du med ondt i ryggen? Eller har du en bule over navlen (som du er i tvivl om hvorvidt er brok eller ej)? Så kan det være at du har rectus diastase … Vi synes det er ærgerligt at der mangler viden omkring delte mavemuskler. Rigtig mange kvinder og mænd går faktisk rundt med rectus diastase – uden at vide det!

Rectus diastase akademiet er for dig med delte mavemuskler som har født for nyligt, og for dig med rectus diastase som har født for flere år siden. Det henvender sig ligeledes til dig med mild brok, som vil forsøge at undgå en operation.

Kontakt os

Det indeholder akademiet

Vores mission med dette akademi er at motivere dig til at få øget opmærksomhed på hvordan du i din hverdag kan mindske, og derved undgå at forværre din diastase. Vi har fokus på de holdningsmæssige udfordringer der er forbundet med diastase, og vi vil lære dig at integrere en sund, fordelagtig og korrekt aktivering af dine mavemuskler i hverdagen. Ved brug af principperne fra pilates, og specifikke hverdagsøvelser, vil vi træne dig til at blive så god som mulig til at gebærde dig i din hverdag.

En times live webinar med fysioterapeut Malene Pedersen

Akademiet skydes igang med en times webinar. Her gennemgår fysioterapeut Malene hvordan du selv kan tjekke din diastase, og holde øje med om den bliver bedre eller værre. Hun fortæller hvad du skal være særligt opmærksom på, når du har diastase, og gennemgå nogle simple “does and dont’s”. Desuden vil du på webinaret lære lidt om hvad der sker med kroppen når du har diastase, og hvilke konsekvenser det kan have. Det er også på webinaret at du får akademiets første opgaver.

Efterfølgende vil du én gang ugentligt i fem uger modtage ugens opgaver per mail

Hver mandag i løbet af de fem uger, vil du modtage en email med teoretisk viden, og videoer med et særligt fokusområde for ugen. Hver opgave skal hjælpe dig med at bevare din opmærksomhed på diastasehelingen i din hverdag. Det er vores overbevisning at det vigtigste er at ændre vaner, hvis du vil ændre din diastase, og vaneændringerne tager tid. Derfor vil du i første omgang lære at blive bevidst om hvilke handlinger som styrker eller forværre din diastase.

Er du i tvivl?

Vores akademi er delt op i to dele – et webinar og fem ugers opgaver. Du kan i første omgang tilmelde dig webinaret for 150 kr. og efterfølgende købe dig adgang til undervisningsmaterialet for 350 kr.
MEN du kan også købe hele akademiet – både webinar og fem ugers opgaver – i en samlet pakke for 450 kr. og derved spare 50 kr..

Hvis du er interesseret i vores næste rectus diastase akademi, men mangler svar på nogle spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte os på enten mail eller telefon.

Skriv til os her![/somnus_featured_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1635149325248{margin-top: -100px !important;}”][vc_cta h2=”Info” css=”.vc_custom_1638787503186{background-color: #e7e0d6 !important;}”]

Pris

450 kr. for webinar og materiale købt samlet.

Du kan også købe webinaret, og efterfølgende tilkøbe dig adgang til materialet. Ved at købe webinar og materiale samlet, sparer du 50 kr.

150 kr. for webinar
350 kr. for materiale

Hvad

Webinaret foregår over Zoom.

Akademiet er et online forløb over fem uger. Det består af en times webinar, som du har adgang til under hele akademiet, og efterfølgende fem emails som sendes med en uges mellemrum. Hver email indeholder en video med et fokusområde til den kommende uge, som hjælper din heling af mavemusklerne på vej.

Hvornår

Ny dato for opstart af akademi kommer snart.

Underviser

Malene Pedersen, fysioterapeut

Ofte stillede spørgsmål til diastase

Hvor længe er mavemusklerne om at samle sig efter fødsel?
Kan jeg gøre noget under graviditet for at mindske diastase?
Hvor meget afstand skal der være før der er tale om diastase?

Kontakt os

[/vc_cta][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1648641728985{margin-top: -50px !important;}”][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”5859″ img_size=”full” css=”.vc_custom_1635930036345{margin-top: 25px !important;}”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][somnus_featured_text]

Hvad er rectus diastase?

Rectus diastase er den latinske betegnelse for delte mavemuskler. Der er tale om en unaturlig overdreven adskillelse ned i midten af den lige mavemuskel rectus abdominus. Bindevævet linea alba er designet til at have noget fleksibilitet, og i særdeleshed mere under en graviditet, for at skabe plads den til voksende livmoder, baby og maven. Men når vævet strækkes mere end hvad der normalt, diagnostiseres det som rectus diastase.

Mange kvinder (og mænd for den sags skyld) mærker ikke at de har delte mavemuskler, fordi det ikke er forbundet med smerte, der hvor diastasen er. Den bagvedliggende årsag til hvorfor vi får rectus diastase kan variere, men skyldes som udgangspunkt et tryk indefra, og et for svagt linet alba væv.

Gravide kvinder som har haft tidligere graviditeter, er gravid med tvillinger, har svage mavemuskler og dårlig kropsholdning er i særlig øget risiko for at mavemusklerne ikke samler sig igen. Komplikationerne kan efterfølgende være navlebrok, manglende forbindelse til kernemuskulaturen, nedsat stabilitet, kroniske lændesmerter, forstoppelse mm. Under graviditet kan det være svært at undgå og hele diastasen, men du kan sørge for at den ikke forværres unødigt.[/somnus_featured_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1648641737625{margin-top: -50px !important;margin-bottom: -150px !important;background-color: #f5f5f5 !important;}”][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1620213091711{padding-left: 60px !important;}”][vc_single_image image=”5651″ img_size=”full” css=”.vc_custom_1620213109843{padding-right: 60px !important;}”][/vc_column][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1620213264928{padding-right: 60px !important;}”][vc_column_text]

Hvem er Malene?

Malene Pedersen er ejer af Pilateshuset og uddannet fysioterapeut og pilatesinstruktør. Hun har i løbet af de sidste 12 år haft adskillige klienter med diastase gennem hænderne (både mænd og kvinder), og har et helheds- og hverdagsorienteret blik på hvordan du samler dine mavemuskler igen.

Privat er Malene mor til to børn på 5 og 2 år, og har i forbindelse med begge sine graviditeter haft rectus diastase. Ved kontinuerligt at fokusere på de belastninger, som hun møder i hverdagens bevægelser, har hun begge gange trænet sine mavemuskler hurtigt sammen igen.

Det er hendes store ønske at hjælpe folk med diastase til at lave små vaneændringer i hverdagen. Gennem vaneændringer er det muligt igen at samle de delte mavemuskler på en let og overskuelig måde, samt sørge for at muskulaturen forbliver samlet efterfølgende.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” parallax=”content-moving” parallax_image=”5221″][vc_column][vc_empty_space height=”200px”][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1648641747769{margin-top: 25px !important;margin-bottom: -150px !important;background-color: #f5f5f5 !important;}”][vc_column width=”2/3″ css=”.vc_custom_1620213091711{padding-left: 60px !important;}”][vc_column_text]

Vil du lære mere?

Vil du lære lidt mere om hvad rectus diastase er inden vores akademi? Så tjek disse små videoer ud på Pilateshusets instagram under højdepunkter. Her fortæller Malene om diastase, og viser hvordan hun tjekker sin egen mave, og et udvalg af øvelser som kan hjælpe helingen på vej.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1620213264928{padding-right: 60px !important;}”][vc_single_image image=”5842″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” parallax=”content-moving” parallax_image=”5221″][vc_column][vc_empty_space height=”200px”][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1648641756795{margin-top: 25px !important;margin-bottom: -150px !important;background-color: #f5f5f5 !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Det siger vores kunder

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][somnus_testimonial subtitle=”Lisbeth Hecksher, Aut. Zoneterapeut” title=”Under hele lockdown perioden i 2020, hvor alt var lukket ned, trænede jeg meget hjemme på gulvet med forskellige yoga- og pilatesvideoer. Uden en instruktør ved min side, som jeg plejer at have, trænede jeg forkert. Og sørme’ om jeg ikke fik pådraget mig en navlebrok – i en alder af næsten 69 år – utroligt!
Jeg blev scannet og vi fandt ud af, at jeg havde delte mavemuskler på 2 cm.

Problemet havde måske været der hele tiden, men med den hårde og desværre forkerte træning fra min side, gik det galt. Jeg ville helst undgå en operation, og da jeg ved, at Malene er ekspert i rectus diastase fik jeg hende til at hjælpe mig med at få nogle gode daglige vaner, og træningsformer ind i min hverdag.

Jeg kan allerede efter få træningstimer hos Malene, mærke stor forbedring i mine mavemuskler og derved også i min lænd.
“][/vc_column][vc_column width=”1/2″][somnus_testimonial subtitle=”Ann-Julie, nybagt mor” title=”Efter at have født tre børn var jeg klar til at samle mine mavemuskler igen. Ved at træne hos Pilateshuset har jeg lært en masse små og simple øvelser, som jeg nemt husker og let inkorporerer i min hverdag. Træningen har givet mig et vigtigt fokus på mine delte mavemuskler. Det er nemmere at få trænet fordi øvelserne er overskuelig og let kan laves i min hverdag, med tre små børn.”][/vc_column][vc_column][vc_separator color=”chino” border_width=”2″ el_width=”70″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” parallax=”content-moving” parallax_image=”5221″][vc_column][vc_empty_space height=”200px”][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1648641763718{margin-top: 25px !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Se også

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1528″ img_size=”1024×683″ onclick=”custom_link” link=”https://www.pilateshuset.dk/traening/privat-og-duettraening/”][vc_column_text]

Privattræning

Under graviditet er det helt normalt at mavemusklerne deler sig, for at give plads til baby. Du kan forhindre at splittet bliver forværret ved at træne med på Pilateshuset gravidhold, hvor vi har fokus på dig og dine behov.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1008″ img_size=”1024×683″ onclick=”custom_link” link=”https://www.pilateshuset.dk/fysioterapi/”][vc_column_text]

Fysioterapi

Er du i tvivl om du har rectus diastase, og har du behov for et personlig tjek og vejledning kan du booke en privatkonsultation hos Malene. Du kan ligeledes supplere din nye viden om hverdagsfokus med private fysioterapitimer. Her arbejder du med øvelser som skaber kontrol, og kombinerer fysioterapi med de gavnlige effekter af pilates.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3020″ img_size=”1024×683″ onclick=”custom_link” link=”https://www.pilateshuset.dk/traening/efterfoedsel/”][vc_column_text]

Efterfødselstræning

Efter graviditet skal din krop stille og roligt genskabe sin bevægelighed, og dine mavemuskler skal samle sig igen. På Pilateshusets efterfødselsforløb tjekker vi dig løbende for rectus diastase, og genopbygger gradvis din krop med pilatesøvelser.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” parallax=”content-moving” parallax_image=”3024″ css=”.vc_custom_1620209306299{margin-top: 25px !important;padding-top: 250px !important;padding-bottom: -150px !important;}”][vc_column][/vc_column][/vc_row]